Artés enceta demà la 55a edició de la fira multisectorial, que tindrà el seu punt àlgid dissabte i diumenge "amb un volum prou important d'ocupació firal que sembla que denota una certa reactivació", segons ha apuntat l'alcalde, Josep Candàliga.

Enguany, la fira preveu una cinquantena d'expositors i al voltant d'un centenar de parades de productes artesans. Es mantenen "els que ja són fidels", i si bé la quantitat total és similar a la d'anys anteriors, n'hi ha que es presenten amb més oferta "i ocupen espais més amplis", diu Candàliga, tot i que encara no s'han recuperat els bons nivells d'abans de la crisi.

La fira destaca especialment pel sector de l'automoció i la maquinària agrícola, i cada vegada aposta més per la biomassa o empreses vinculades a la gestió de residus, així com empreses locals i comarcals de qualsevol sector, a banda de les parades d'artesans.

Demà, xerrada sobre el Tibet

Els actes paral·lels comencen demà amb una exposició de pintura a les 8 del vespre i la posterior xerrada sobre el Tibet, a Cal Sitges.

La conferència anirà a càrrec del monjo budista, fundador de la casa del Tibet a Barcelona, i membre del Parlament tibetà a l'exili, en representació d'Europa, Thubten Wangchen, que parlarà de "Tibet, pau i felicitat".

La inauguració oficial de la fira amb autoritats es farà dissabte a les 11 del matí.