Una quinzena de metges, nutricionistes i investigadors vinguts d'arreu de Catalunya participaran el divendres 17 d'abril en una jornada dedicada a l'alimentació i la salut a Món Sant Benet. La trobada pretén posar en comú i difondre els resultats de recerques realitzades últimament en el camp nutricional i els seus beneficis per a col·lectius amb necessitats específiques, com gent gran, diabètics o malalts de càncer.

Són les primeres jornades Salut Alicia't, que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera en el marc de la festa anual d'Alícia, que tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 d'abril. "Volíem incloure-hi alguna activitat de caire professional", explica la coordinadora de les jornades, Elena Roure, i s'ha apostat per una trobada de caire científic i divulgatiu que a l'hora serveixi per difondre projectes de recerca en què darrerament hagi participat la fundació en paral·lel amb una desena d'institucions, entre hospitals, centres educatius, laboratoris i universitats.

Aquest primer any les jornades s'han limitat a un sol matí (començaran a 2/4 de 10 i s'acabaran cap a les 2), i se centraran en alguns estudis específics sobre bons hàbits alimentaris, en bona mesura vinculats a malalties concretes, com la diabetis o diversos tipus de càncer, però representen només una part de la recerca que es fa des d'Alícia. Més endavant, hi ha perspectives d'anar exposant altres treballs en properes trobades.