L'exministra d'Habitatge i de Defensa del govern espanyol, i membre de l'executiva dels socialistes, Carme Chacón, va esperonar ahir la candidatura socialista de Sant Joan a recuperar l'alcaldia, que els últims quatre anys ha estat a mans de CiU. Chacón va donar suport a l'alcaldable del PSC, la jove de 26 anys Èlia Tortolero.

La presència de Chacón va aixecar molta expectació. Va ser Tortolero qui li va demanar si podia assistir a la presentació de la seva candidatura, i va acceptar. "Et aquest poble se t'estima i se t'admira", van dir a la presentació.

L'exministra va demanar a la candidatura de Tortolero que "torni a governar. Per moltes raons. Sobretot per allò de bo que tenen les sigles socialistes i per continuar transformant les ciutats. Va recomanar a la jove candidata que es deixi guiar pels seus valors, la decència, la dignitat i la vocació. Chacón també va criticar les polítics dels governs conservadors, "parlin català o parlin castellà".

Tortolero, per la seva part, va ser clara a la seva intervenció: "fa dos anys que sóc regidora i treballem de valent per millorar la vida dels ciutadans. Però des de l'oposició és difícil". Per això va demanar la confiança per governar. "Vull que Sant Joan sigui el millor poble de la Catalunya Central".