La 3a Mostra de Productes de la Terra de Rajadell, que es va celebrar ahir al matí, va estar dedicada a l'oli. El certamen es va dur a terme amb èxit de públic, i tan sols la pluja que va caure a darrera hora del migdia, ja cap a l'hora de dinar, va esguerrar la fira.

Una trentena de parades amb productes de tota mena, però amb especial protagonisme per a l'oli, es van instal·lar a la plaça de l'Església i a la de l'Era. També hi va haver xerrades, actuació dels bastoners, de l'Esclat Gospel Singers, dels Ministrers de l'Aixada i activitats pensades pels més petits.

Segons la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Rajadell, Nèlia Rincón, el més important de la Mostra de Productes de la Terra "és la feina de la gent del poble. L'organització és de l'Ajuntament, però amb la col·laboració indispensable d'una comissió de veïns del municipi que la fa possible". Rincón va explicar que el turisme ha augmentat a Rajadell els últims anys, i que un certamen d'aquest tipus a més a més de donar a conèixer el municipi, racons com la plaça de l'Església i els establiments de restauració, i atraure gent, també serveix per promoure els productes que s'elaboren al seu entorn i a la comarca. "El turisme comença a ser clau per a Rajadell", va comentar.

Hi havia parades de llavors de varietats locals, formatges, embotits, coca i pa, oliveres de planter, una floristeria, llegums i verdures fresques, conserves ecològiques, gominoles i galetes artesanes, gèneres de punt fets a mà, ganivets, galetes, bijuteria, artesania del vidre, cervesa artesana i cosmètics.