Albert Palacio seguirà el seu camí tot i la mort del petit Asier. Regió7 ha pogut parlar amb el Mosso d'Esquadra que està realitzant una caminada de gairebé 3.000 quilòmetres entre Roma i Santiago de Compostel·la per recollir diners per ajudar a investigar i a trobar una cura a la maleïda malaltia que es va emportar ahir a l'Asier.

El nen de 9 anys del Pont de Vilomara patia un tumor cerebral molt poc freqüent, anomenat glicoma pòntic intrínsec difús. Una malaltia incurable que apareix en nens de 5 a 9 anys i de la qual anualment es detecten 300 casos a tot el món.

Després de més de 65 dies de ruta a peu, l'Albert actualment es troba a la ciutat de Tudela (Navarra) i reconeix estar molt "fotut" per la trista noticia. Sense ganes de parlar i amb les paraules enfonsades, l'únic que té clar és que no girarà la vista endarrere, continuara per l'Asier i per tot el que ell li va ensenyar.

Lluny d'enfonsar-se i retirar la seva valenta promesa després de la tràgica notícia, està convençut de seguir mirant endavant perquè les seves passes puguin servir d'alguna ajuda: "Asier en eusquera significa principi, i vull que això que estic fent sigui el principi d'alguna cosa", explica.

En el seu pas per Manresa fa pocs dies, l'Albert va poder conèixer l'Asier i la seva família. Sens dubte una experiència que no oblidarà mai i que li ha quedat gravada a la memòria. Conviure unes hores amb el petit va ser tota una lliçó de vida pel Mosso d'Esquadra: "Em va ensenyar lluita, força, humilitat. Tots els valors que et puguis imaginar", recorda.

En la seva visita al Bages, l'Asier li va regalar una brúixola a l'Albert, perquè d'aquesta manera sempre tindria present que aquest objecte el guiaria en els moments més difícils. Ara, la seva estrella ja brilla al cel, i segons l'Albert, ja no necessita la brúixola, ja que el petit el guiarà fins a Santiago.