La campanya per a la identificació de l’ADN de gossos que la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener ha començat a impulsar a Súria i Callús, ja ha censat prop de 200 animals des que es va posar en marxa el passat 1 de març. Això suposa aproximadament el 30 % de la població total de gossos a censar.

La campanya té el doble objectiu de preservar els drets dels animals en la lluita contra el seu abandonament i maltractament, i de millorar l’estat i la netedat de la via pública. I és que, per exemple, el fet de poder disposar del genotip genètic de cada exemplar, permetrà identificar a quin animal pertanyen els excrements abandonats a la via pública i sancionar els seus propietaris.

Súria i Callús han establert un període de tres mesos de gratuïtat per al cens genètic dels gossos, de manera que seran els respectius ajuntaments els que es faran càrrec dels costos d’extracció i anàlisis associats als animals durant aquest període. Un cop acabat, les despeses aniran a compte del propietari que, per obligació, haurà de tenir l’animal censat obligatòriament.

La campanya també s’extendrà a Sant Joan.