L'Ajuntament de Navarcles es proposa incrementar l'oferta esportiva al complex de les piscines municipals amb la construcció d'un gimnàs i una piscina coberta de petites dimensions per a natació sanitària i cursos. La intenció és que el projecte estigui redactat abans de final d'any i el 2018 disposar del finançament complet per executar les obres, que pugen a 1.180.000 euros.

Aquesta ampliació es farà aprofitant l'espai on hi ha l'actual edifici de serveis, que s'enderrocarà i se'n farà un de nou i ben preparat per a les noves activitats que s'hi volen fer. El que hi ha ara és construït el 1974 i de molt baixa qualitat, amb planta baixa i pis, on s'inclouen els vestidors, un bar restaurant i diverses sales sense ús. El nou equipament també serà de planta baixa i pis. La planta baixa es destinarà bàsicament a la zona d'aigua, amb un jardí, una piscina de 18 x 8 metres per a activitats de natació sanitària, cursos de natació, zona de spa i cabines; dos vestidors; i un espai de bar amb ter-rassa. La planta primera tindrà tres sales de gimnàs polivalents de 50 x 200 metres quadrats.

Tot plegat, complementarà l'oferta esportiva que actualment ja ofereix aquest complex als navarclins, amb les piscines d'estiu, dues pistes de pàdel i tres de tennis ja existents, però la idea és donar un ús més continuat a les instal·lacions, i que l'equipament sigui utilitzat tot l'any amb el gimnàs i la piscina coberta. De tota manera, «plantegem una proposta molt pragmàtica», apunta l'alcalde, Llorenç Ferrer, i puntualitza que «no fem cap gran piscina, sinó una de petita i fàcil de mantenir», i bàsicament destinada a la natació sanitària i a cursets.

Un projecte buscat

Fa temps que Navarcles té plantejada una remodelació de les piscines, i el 2012 ja es va fer un estudi estructural de l'edifici de serveis que hi ha per valorar la viabilitat de reformar-lo i adequar-hi una zona de gimnàs. Es va veure que calien intervencions de reforç i millora considerables, a banda d'una nova organització dels espais i un canvi de coberta perquè l'actual és de plaques de fibrociment sobre encavallades de formigó. A més, les plantes actuals tenen una alçada útil poc adequada per als nous serveis, i per tot plegat s'ha considerat que era millor enderrocar l'edifici i construir-ne un de nou al seu lloc.

En concret, doncs, ara s'intervindrà en l'àrea de poc més de 1.200 metres quadrats que ocupen les edificacions existents a l'extrem sud-est de la finca, mentre que el conjunt del complex té una superfície total de gairebé 10.000 metres quadrats.

El pressupost previst per al conjunt del nou equipament és d'1.180.000 euros. Per afrontar-lo, l'Ajuntament disposa d'una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb recursos propis que ha anat estalviant a partir de romanents positius acumulats aquests darrers anys. Per altra banda, el govern local confia que amb l'optimització d'aquestes instal·lacions amb activitat tot l'any, el seu cost anual sigui zero, mitjançant l'aprofitament de les economies d'escala de totes les activitats concentrades.