L´ExpoBages-Ascenció 2017 lliurarà aquest dissabte el Pollet d´Or a l´investigador manresà Pere-Joan Cardona, expert internacionalment reconegut en l'estudi de la tuberculosi i soci fundador i director executiu de la Spin-Off Manresana de Micobacteriologia S.L.

Aquest guardó s´atorga anualment a una empresa o personalitat per la seva contribució a la projecció exterior de la ciutat de Manresa. L´elecció ha anat a càrrec de la comissió organitzadora de la fira.

El lliurament del premi es farà durant l´acte inaugural, que tindrà lloc aquest dissabte a 2/4 d´1 del migdia, amb presència del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó.

El nom de Pollet d´Or fa referència a l´èxit aclaparador, en la primera edició de l´ExpoBages, de l´estand d´Escorxadors d´Aus Pujol que obsequiava un pollet als assistents. D´ençà que es va instaurar, el premi s´ha atorgat a Míriam Ponsa, Compact Hàbit (Josep Tragant), Kids&Us (Natàlia Perarnau), Señor (Josep Ribas), Oliva-Torras (Sebastià Catllà), Promotor/Les Comes (Pep Vila) i Tous.

Pere-Joan Cardona

Pere-Joan Cardona i Iglesias (Manresa, 1967) és un investigador biomèdic català, especialitzat en l'estudi de la tuberculosi. Va estudiar EGB a l'escola Badia Solé i BUP i COU a l'Institut Lluís de Peguera de Manresa. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia el 1992 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), després d'haver estudiat a la Unitat Docent de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Des del 2013 és soci fundador i director executiu (CEO) de la Spin-Off Manresana de Micobacteriologia S.L. Autor de més de 100 articles i documents científics; ha participat en 13 projectes R + D competitius, dels quals 6 són multipartner, internacionals i finançats per la Comissió Europea (5) i un per la Bill & Melinda Gates Foundation; així com en nombrosos contractes amb la indústria. Des de l´abril del 2017 és president del Consell d´Administració de l´AQUAS (Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya).