A partir d'aquest cap de setmana, l'Espai Matiners, el Centre d'Interpretació sobre el Combat d'Avinyó, la Guerra dels Matiners i la Telegrafia Òptica, estrena horaris d'obertura. L'espai, ubicat als baixos del Centre Cívic, es podrà visitar cada dissabte i diumenge, de 10 del matí a dues del migdia.

Per estrenar el nou horari d'obertura, l'espai acollirà avui, divendres, la presentació del llibre Els estranys, de Raül Garrigassait, situat a la Solsona carlina del 1837. L'obra, que ha rebut el Premi Llibreter de Literatura Catalana 2017, la presentarà el mateix autor a 2/4 de 8 del vespre.

L'Espai Matiners, que es va inaugurar el 2015 com a centre d'interpretació de la Fira dels Matiners, dóna a conèixer els detalls del combat que va tenir lloc a Avinyó durant la Segona Guerra Carlina, el 1848. Una exposició explica també el sistema de codificació de la telegrafia òptica, que havia funcionat a Avinyó en aquella època, amb plafons i una rèplica de la Torre dels Soldats, que va ser un element clau de l'exèrcit liberal per lluitar contra els carlins i que encara es conserva.