D'aquesta manera, el Bages passa de les 1.053 places que tenia fins ara a les 1.067 previstes per a enguany. L'Anoia és una altra de les comarques on també s'incrementen i en tindrà 6 més, 3 per a residència i 3 per a centre de dia, amb la qual cosa passarà de 527 a 533.

En l'àmbit de la gent gran, s'ha incrementat tant el nombre de places residencials com de centre de dia. Així, a la demarcació de Barcelona es creen 1.080 llocs residencials, que permetran passar dels 19.458 actuals a 20.538, el 5,5% més. Aquestes places es distribuiran per les comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Osona i Vallès Occidental. Pel que fa als centres de dia per a gent gran, el nombre de places passarà de 5.237 a 5.345.

En l'àmbit de l'atenció a les persones amb discapacitat, es posen en marxa 262 places a la demarcació, que permeten passar de 10.600 a 10.862. En aquest sentit, el Bages tindrà 9 places noves i passarà a tenir-ne 687. A l'Anoia hi haurà un increment de 4 llocs que se sumen als 297 que hi ha, i al Berguedà també és creen dues places noves de llar residència per a persones amb discapcitat intel·lectual, de manera que passarà a tenir-ne 125.

Finalment, en l'àmbit de l'atenció de les persones amb malaltia mental es crearan 175 noves places de llar residència i de llar amb suport, fet que suposarà un increment del 15% de llocs en aquest tipus de serveis. A les comarques de l'àrea d'influència d'aquest diari, només a l'Anoia hi ha un increment de 6 places de llar amb suport per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental. Bassa va destacar que «els criteris a l'hora de distribuir les places han estat bàsicament l'equitat i l'equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l'objectiu de cobertura».

Per la seva banda, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) considera positiu l'anunci fet ahir pel Govern d'augmentar el nombre de places de residència i centre de dia per a gent gran, tot i que demana un increment paral·lel de les tarifes públiques, que es mantenen congelades des de fa set anys.