L'Ajuntament de Sallent ha declarat «urgents» tots els projectes pendents dins de la Llei de Barris i ha escurçat el màxim possible els terminis legals de cara a la seva contractació. L'objectiu és acccelerar els tràmits perquè entre la primavera i l'estiu de l'any que ve tots els projectes estiguin en construcció, tenint en compte que la pròrroga sol·licitada a la Generalitat per poder-los executar s'acaba el 31 de desembre del 2018 «i anem a contrarellotge», apunta l'alcalde, David Saldoni.

Sallent té concedida la Llei de Barris des del 2010, i inclou diversos projectes pressupostats en un total de 4,8 milions d'euros, dels quals ja se n'han destinat més de dos a la transformació de Cal Car-rera. Tanmateix, la crisi econòmica va aturar l'execució de la resta de programes per falta de finançament, fins que a començament d'any l'Ajuntament va sol·licitar una nova pròrroga a la Generalitat, i ara hi ha temps fins al 31 de desembre de l'any que ve. Davant d'això, el govern municipal s'ha posat a treballar en una priorització de tots els projectes, per mirar d'afrontar-ne la tramitació el més ràpidament possible, tenint en compte que «es necessita molta paperassa i molts informes, i això ho alenteix tot».

En concret, hi ha cinc grans projectes pendents d'executar (vegeu més detalls al desglossat d'aquesta pàgina), «que requereixen informes sectorials, modificacions urbanístiques, permisos o convenis amb la propietat (com ara amb Carreteres o amb l'ACA en determinats projectes)», apunta Saldoni. «Moltes d'aquestes tramitacions triguen mesos a resoldre's, i després encara falta la contractació», afegeix, i per això s'ha volgut incidir tant com s'ha pogut a escurçar els terminis en aquestes contractacions.

L'alcalde explica que «anirem executant els projectes a mesura que anem tenint a punt tota la tramitació necessària», amb la idea de començar per la reforma del pont vell i la canalització del tor-rent de l'Oller, perquè ja es disposa dels informes pertinents «i només ens falta la contractació».

Saldoni assegura que malgrat els entrebancs i la pròrroga que s'ha hagut de demanar, no haurà quedat fora cap dels projectes que inicialment es van incloure en la Llei de Barris, i confia que es podran executar tots en els terminis previstos.