El president del Govern, Mariano Rajoy, ha ofert l'ajuda de la Delegació del Govern als llogaters d'un habitatge de Balsareny (Bages) que, segons ha explicat el PP, ha estat atacada aquesta matinada per penjar del seu balcó una bandera espanyola.

Fonts del PP han qualificat el succés d'"atemptat" i han afirmat que el domicili ha estat incendiat "tan sols pel fet de tenir l'ensenya nacional penjada en el seu balcó".

Arran del que ha passat, Rajoy i el candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, han mostrat la seva "solidaritat" en conversa telefònica amb una de les persones que viu a la casa, Cristina Arias, que li ha explicat que el més petit dels seus tres fills, de dos anys, estava dormint quan es va produir l'atac.

Les mateixes fonts han indicat que Rajoy ha trobat "molt sencera" a la cap de família, que s'ha mostrat molt agraïda per les trucades de Rajoy i García Albiol.

"Emotiva conversa amb Cristina, una dona amb una gran fortalesa. La seva família a Balsareny ha patit un terrible cop, han intentat cremar el seu habitatge per tenir penjada una bandera d'Espanya en el seu balcó. Ens tenen a la seva disposició per al que necessitin", ha escrit Rajoy en el seu compte personal de Twitter després de la conversa.

En un acte de partit celebrat avui a Mataró, Rahoy ha assenyalat al fil d'aquest succés que ensenyar una bandera, en aquest cas l'espanyola, és un "dret constitucional", i per això ha mostrat la seva "solidaritat" amb la família en qüestió.

Albiol també ha dirigit unes "paraules de record" cap als veïns d'aquest domicili, que "han comès el delicte de tenir la bandera espanyola penjada al balcó", ha dit, el que hauria provocat "que hagin intentat incendiar" l'habitatge estant "ells dins".

Les fonts del PP esmentades han afirmat que "a Catalunya, sobretot en poblacions petites on hi ha majoria independentista, ser i sentir-se espanyol ja no només està mal vist, sinó que també és perillós".