Santpedor ha finalitzat el primer trimestre del 2018 amb un total de 123 persones al servei local de teleassistència per a gent gran. Es tracta d'un servei d'atenció domiciliària que facilita l'autonomia de les persones, millora la seguretat a la llar i proporciona tranquil-litat en el seu entorn familiar. A més, permet comunicar-se les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any amb un equip de professionals perquè, en cas de necessitat, caiguda o emergència, pugui oferir l'ajuda necessària en cada moment.

El Servei Local de Teleassistència funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona connectat a una central d'atenció telefònica i un penjoll que permet moure's lliurement pel domicili. Es complementa amb serveis com les unitats mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

Entre les persones que l'han fet servir, hi ha el cas de l'Anita, que fa un temps que disposa d'un d'aquests aparells. El seu fill viu a la mateixa casa, però en un pis a sobre, i l'Anita vol continuar vivint sola. Diu que està contenta amb el servei, que ja ha hagut d'utilitzar per una caiguda que va tenir.