La Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya del Pont de Vilomara i Rocafort ha escollit per unanimitat Estefania Torrente i Guerrero com a cap de llista per a les eleccions municipals del 2019. Torrente, vilomarenca de naixement, repeteix com a alcaldable després de ja haver-se presentat a les darreres eleccions municipals amb tan sols 23 anys.

La cap de llista republicana ha valorat positivament la tasca a l'oposició en aquests tres anys, treball que ha donat alguns fruits com els acords sobre els pressupostos municipals de l'any 2017 i 2018, amb l'increment de partides socials i millores en l'espai urbà i la seguretat viària a proposta dels republicans, i altres millores a tots els pobles i urbanitzacions que formen el municipi, com per exemple la senyalització dels carrers de la urbanització de River Park.

De cara a les properes eleccions, Torrente ha explicat que es marca com a objectiu «treballar dia a dia pel municipi com hem fet fins ara» i, si és possible, «des del govern», mitjançant un projecte «conjunt i participatiu on els conciutadans i conciutadanes del nostre municipi puguin formar part de totes les iniciatives i ser-ne directament partícips». Al seu criteri, «després de 40 anys de govern socialista al municipi li convé un canvi i des d'ERC volem liderar-lo». Així, doncs, durant els propers mesos «treballarem per fer una candidatura potent i preparada ja que volem ser el relleu i esperem tenir la confiança dels conciutadans per fer-lo realitat».

Estefania Torrente i Guerrero és l'actual consellera de l'àrea econòmica del Consell Comarcal del Bages, tenint així experiència en la gestió econòmica comarcal. Advocada de professió i exercent experta en dret administratiu, també ha col·laborat en projectes universitaris sobre protecció a la infància.