El propietari d'uns terrenys d'horta de Sallent ha denunciat als Agents Rurals la salinització de la finca per l'efecte de la salmorra. Aquesta possible contaminació afectaria una parcel·la agrícola d'uns 6.000 metres quadrats.

Tot i que estava pendent de les indagacions que hi havien de fer els tècnics, tot apunta que la salinització i contaminació del terreny hauria estat causada per la baixada de les aigües de la bassa que es va trencar el 25 de maig passat, els efectes de la qual ara aflorarien. La incidència ha estat comunicada a l'Agència Catalana de l'Aigua, que ho estava analitzant.

La finca agrícola afectada està situada al marge esquerre del tram final del torrent de Soldevila, abans aquest no desemboca al riu. L'aigua amb salmorra que contenia la bassa de decantació (que es desconeix si era plena o no quan va haver-hi l'incident) va sortir disparada en cedir un mur i va baixar pel túnel de la cinta transportadora i pel torrent. A causa de la quantitat que va baixar, a la zona baixa s'hauria estès i podria haver salinitzat la finca.