L’entorn del Cobert de la Màquina del Batre de Sant Fruitós serà l’escenari el dissabte 8 de setembre de la jornada Pel Groc Gros, una iniciativa solidària que recollirà fons en benefici de l’Associació Catalana Pels Drets Civils (ACDC). És una proposta dissenyada per l’Ajuntament, l’ANC de Sant Fruitós i veïns del poble vinculats als Músics per la Llibertat, que des de fa mesos es troben cada dia a les 9 del vespre per tocar El Cant dels Ocells en solidaritat amb els independentistes presos i exiliats.

El programa començarà al matí amb un Despertar Groc, que proposa activitats infantils i tallers en què es podrà crear una xapa commemorativa de l’Onze de Setembre; actuacions castelleres i de l’esbart dansaire Som Riu d’Or.

Després de dinar hi haurà la projecció del documental «20-S» sobre els fets del 20 de setembre de l’any passat, i les actuacions de Sherpah i Cata Garriga. En acabat hi haurà l’acte institucional amb vídeo-missatges des de l’exili i parlaments de familiars dels independentistes presos i exiliats.

Les activitats continuaran a les 9 amb Cant dels Ocells i un petit concert fins al sopar «Pose-m’hi ous», a base de truites i elaborat per colles, associacions i particulars, i que estarà amenitzat per Txoca’ns i Raska.

A més, durant tot el dia es podrà visitar l’exposició «El procés a punta de BIC», de Jordi Magrià i els quadres d’Artistes de la República, i hi haurà música amb DJ Berna i DJ Laia. Passada la mitjanit hi haurà l’actuació final de DJ Ferry B, entre altres.