«De tot aquest sacrifici, segur que ens en sortirem». És un fragment del poema «Tot de groc» de Catalina Valverde, que aquest dijous ha llegit una de les exconselleres processades per Llarena, Meritxell Borràs, davant de la presó de Lledoners, on està empresonat el seu amic i excompany de Govern: Jordi Turull, que aquest dijous celebra el seu 52è aniversari.

Borràs, que des que va sortir de la presó el 4 de desembre ha fet molt poques aparicions en públic, s'ha desplaçat fins a l'esplanada de Lledoners (just darrere de la presó bagenca) per participar a la concentració que familiars i amics de Turull li han organitzat per poder desitjar-li «Per molts anys». L'exconseller de Presidència és un dels set líders independentistes que estan tancats a la presó bagenca, a l'espera, com Borràs, del judici del procés.

Prop de 200 persones han participat a la concentració, entre les quals molts amics i veïns de Turull, vinguts sobretot del seu municipi, Parets del Vallès, i de la resta del Vallès Oriental, a banda de familiars seus. També hi havia cares bagenques, com la senadora Mirella Cortès, la diputada Adriana Delgado i el regidor santjoanenc Jordi Pesarrodona (tots tres d'ERC), a més a més de la presidenta del PDECat al Bages, Ivet Castaño.

L'acte s'ha celebrat al mateix espai que acull des de fa dos mesos totes les concentracions de suport als presos, l'esplanada de Lledoners, en un turó enlairat just darrere del centre penitenciari. Des d'allà, els assistents han cantat «Per molts anys!» a Jordi Turull i han adreçat crits de «Llibertat!», tant per a ell com per a la resta d'independentistes empresonats. També han cantat «Ens en sortirem», del grup Obeses, i han recitat un dels poemes preferits de Turull, «Ara mateix», de Miquel Martí i Pol.

El moment més emotiu ha estat la lectura per part de Meritxell Borràs del poema «Tot de groc», escrit per Catalina Valverde en homenatge als empresonats. «És groga la meva pena, pels que estan empresonats, víctimes de la injustícia», ha recitat Borràs. El Cant dels Segadors i un llarg aplaudiment han posat punt i final a l'acte. La pròxima cita a l'esplanada de Lledoners és aquest divendres mateix, a les 19.30 hores, on actuarà la Cobla per la Llibertat.