Els actes de la Diada Nacional a Sant Fruitós de Bages s´han iniciat de bon matí amb una caminada fins al Monestir de Sant Benet, sortida organitzada pel Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages. En el claustre del cenobi benedictí s´ha fet un homenatge a Mossèn Josep Torras i Bacardit, que fou l´iniciador, en els anys 80 d´aquesta caminada per la Diada.

Després els actes s´han traslladat al Cobert de la Màquina de Batre, on ha tingut lloc un esmorzar popular a base de coca i mistela. Tot seguit, han continuat els actes amb la hissada de la senyera, i l´actuació dels cantaires petits i grans de l´Agrupació Coral Sant Fruitós. Seguidament s´ha fet la lectura conjunta del manifest de la Diada, que havien elaborat els 4 partits, Gent Fent Poble, PDCAT, ERC i PSC, que formen el consistori santfruitosenc. Després l´alcalde, Joan Carles Batanés, ha pronunciat un parlament recordant que des de la darrera Diada, les coses havien canviat molt al nostre país: "Hem de continuar units per aconseguir definitivament el nostre anhel polític, la República". Finalment, l´acte s´ha clos amb l´actuació dels Geganters i Grallers de Sant Fruitós.

El dilluns al vespre, es realitzà la Marxa de Torxes organitzada per l´ANC de Sant Fruitós amb un recorregut que va iniciar-se a la plaça de l´Església i finalitzà al Cobert de la Màquina de Batre. L´acte va comptar amb l´assistència de més de 300 veïns, sent la marxa amb més participació.