L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, és el batlle del Bages que va tenir més cost el 2017 per al seu ajuntament. En un llistat que ha fet públic el govern espanyol, en el que es tenen en compte el sou i el cobrament per assistències i altres percepcions municipals, figura que el pressupost de Sant Fruitós la partida dedicada a l'alcalde va ser de 42.631,23 euros.. Així es desprèn de les dades publicades pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, i que engloba les retribucions dels càrrecs electes de les corporacions locals (8.124 ajuntaments i 52 diputacions, consells i cabildos insulars) i les dels seus funcionaris.

Justament, seguint l'exemple del cost que té per a Sant Fruitós el seu alcalde, Joan Carles Batanés ha explicat aquesta partida correspon a una sou net de 2.284 euros al mes.

A la comarca del Bages hi ha altres dos alcaldes per sobre de 40.000 euros durant el 2017: Josep Maria Canudas, de Súria (42.172,62) i Gil Ariso, de Sant Joan de Vilatorrada (40.000). Propers a ells se situen Cecilo Rodríguez, del Pont de Vilomara (39.999,96), Joan Miquel Rodríguez, de Monistrol de Montserrat (39.859,96), Xavier Codina, de Santpedor (39.566,94) i Cristòfol Gimeno, de Castellgalí (37.625,70).

Cal tenir en compte que hi ha alcaldes que tenen un sou menor, però que al llarg de l'any poden tenir ingressos superiors procedents de càrrecs o funcions en altres administracions, com per exemple la Diputació. Per contra, hi ha municipis dels quals no es disposa de dades, com Cardona o Navàs.

En aquesta taula es recullen els ingressos que, segons el Ministeri de Política Territorial van tenir els batlles del Bages l'any passat, el tipus de dedicació que exerceixen i la població de cada municipi. A l'enllaç superior pots accedir a les dades de tots els batlles.