L'exlehendakari basc Juan José Ibarretxe participarà aquest dissabte a la tarda en un acte a Sant Vicenç de Castellet, previ a la celebració d'un Sopar Groc, en que parlarà sobre els possibles camins cap a la independència, comparant el cas català i el basc. Ibarretxe participarà en un debat organitzat per la secció local de l'ANC, en el qual també prendrà part l'activista polític i social Txutxi Ariznabarreta, president de Red Indenpendentistak. "Euskadi i Catalunya, dos camins i un destí: independència" és el títol de l'acte en el qual prendrà part l'expresident basc, que tindrà lloc al teatre El Coro a partir de les 6 de la tarda.

Aquest debat serà el pròleg d'un Sopar Groc per recaptar fons per a les famílies dels independentistes presos i exiliats, que es farà a les 9 a la Sala Can Soler, i hi assistiran familiars dels presos. Com a fi de festa del sopar, s'ha programat l'actuació del grup de música folk i tradicional El pont d'Arcalís. El sopar, s'havia limitat inicialment a 250 persones, però posteriorment es va ampliar fins a un total de 300 places, que pràcticament ja estan exhaurides. El preu de del sopar inclou l'entrada per veure el concert. Qui no pugui assitir al sopar però ho vulgui fer al concert hi haurà també un tiquet de cinc euros.

Juan José Ibarretxe va ser lehendakari durant deu anys (des del 2 de gener del 1999 fins al 5 de maig del 2009). Sota la seva presidència, el govern basc va proposar una reforma de l'estatut d'autonomia, que va acabar sent més coneguda com a Pla Ibarretxe, que plantejava una proposta basada en la lliure associació entre el País Basc i Espanya, la sobirania compartida i el dret d'autodeterminació. El Congrés dels Diputats ho va tombar el 2005.