Sant Vicenç de Castellet està treballant des de les escoles per intentar generar el mínim residu possible amb la campanya Marató Residu Zero. La iniciativa, que promou uns esmorzars més saludables i ajudar a eliminar residus als centres d'ensenyament del municipi, ha estrenat els tallers d'aprenentatge a les aules en què els alumnes coneixen les claus per assolir els objectius d'aquesta marató. En concret, els primers tallers s'han fet a l'Escola Sant Vicenç i les properes setmanes continuaran a les escoles Puigsoler i FEDAC.

Les sessions són pràctiques i compten amb la participació d'una educadora ambiental i la infermera de salut comunitària del CAP. En el marc dels tallers, els alumnes reben un embolcall reutilitzable per poder fer servir a partir d'ara cada dia a l'escola a l'hora d'esmorzar, acompanyat d'un fullet per als pares i mares amb les indicacions de com fer un esmorzar sense residus i bo per a la salut dels seus fills. La campanya s'adreça als 600 infants de primària de les tres escoles del municipi i també es farà arribar a les famílies, AMPA i comunitat educativa en general.

Les accions tindran continuïtat amb un recompte de residus que es generen a l'hora del pati a cadascuna de les escoles per avaluar si la campanya facilita un canvi d'hàbits positiu. Finalment, la campanya acabarà a finals de novembre amb una festa de cloenda a cada centre en què es donaran a conèixer els premis del concurs fotogràfic d'Instagram #SVCresiduzero.

La iniciativa compta amb el lideratge de les regidories de Medi Ambient i Salut de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i amb la col·laboració del Centre d'Atenció Primària del municipi.