A banda del Pla de Bages, l'altre gran atractiu turístic per explorar a Sant Joan de Vilatorrada segons el pla de turisme és la façana fluvial del riu Cardener i el seu patrimoni industrial, que podria disposar d'un espai central a la fàbrica Burés. L'antiga tèxtil es proposa per acollir un espai museístic del conjunt fluvial i industrial del municipi i un espai turístic destinat a la informació i acollida de visitants.

Per fer realitat aquest projecte és necessari un pla de restauració patrimonial del conjunt històric i arquitectònic; un pla director de la fàbrica Burés i un d'urbanització de l'entorn, amb l'adaptació de la façana fluvial com a parc de lleure.

Aquesta façana del riu Cardener es presenta, a més, com una porta del futur projecte de les Vies Blaves, que farà transitable la llera del riu per fer-hi rutes a peu, en bicicleta o a cavall. En aquest sentit, la façana fluvial de Sant Joan ofereix totes les condicions per a l'acollida de visitants de la futura Via Blava, que passarà a tocar de les antigues indústries tèxtils. Això es veu com una bona oportunitat per reivindicar el patrimoni natural i cultural al voltant del riu.