Santpedor s'ha proposat dinamitzar el barri antic amb una nova proposta de caràcter mensual. Aquest proper 3 de novembre arranquen els «Dissabtes a plaça a Santpedor», una fira que aglutina dos mercats en un i que té el suport del comerç local i que inclou l'organització d'activitats paral·leles. El doble mercat es fa en dues de les places al cor de Santpedor. Per una banda, a la plaça Gran hi haurà el mercat de proximitat i ecològic i, per l'altra, el de la rampoina, que es farà a la plaça de l'Església.

Una setmana abans de la celebració, ja hi ha una dotzena de veïns del poble que s'han inscrit per participar en la primera edició del mercat de la rampoina. Per participar en aquest mercat cal ser major d'edat i inscriure-s'hi a l'Ajuntament a l'Oficina de reciclatge. Hi ha de temps fins al dimecres abans de la celebració del mercat. La participació és gratuïta però cada participant s'ha de fer responsable de portar la seva taula i el material necessari.

A la plaça Gran, el mercat de proximitat i ecològic té la participació de fins a 12 productors. La intenció és que aquesta proposta de mercats vagi acompanyada d'activitats paral·leles. En aquest sentit, durant tot el matí es podrà fer una volta en bicicleta elèctrica per l'horta de Santpedor que ofereix la Burricleta. També hi haurà un brunch a les voltes de la plaça Gran i arròs i tast al Born. El comerç local s'ha sumat a la iniciativa i traurà al carrer parades davant les seves botigues.

Segons explica l'alcalde de Santpedor, responsable de la regidoria de Promoció Econòmica, Xavier Codina, «a Santpedor tenim un actiu que és el barri antic que volem potenciar i dinamitzar. Per això empenyem iniciatives noves que donin vitalitat al nostre comerç».