La modificació de les ordenances fiscals per al 2019 que ha aprovat l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages suposa una baixada de l'IBI del 3% a tots els rebuts, mentre que l'IBI rústic baixa el 63%, tenint el tipus de gravamen mínim del 0,3.

L'altra mesura destacada, a banda de la supressió de la taxa de guals (que no merita durant el 2018 i el 2019), és la disminució d'aquesta tarifa que passarà de 22,5 eruos a 11 en el cas urbà i de 71 euros a 31 en el cas industrial, tot i que, com ja s'ha informat amb anterioritat, per al proper exercici del 2019 tota la ciutadania que disposi d'un gual o el doni d'alta quedarà exempta d'abonar-ne la taxa corresponent.

També s'ha aprovat una exempció de la taxa per al mercat setmanal del dimecres i activitats ambulants a Torroella de Baix. Amb aquesta mesura, «el que es pretén és provocar que hi hagi una potenciació del mercat de venda no sedentària en aquest barri», segons han apuntat fonts municipals.

Alhora, per incentivar les activitats ambulants, les atraccions i fires que participin en actes organitzats per l'Ajuntament de Sant Fruitós obtindran unes bonificacions del 80 % per les atraccions situades en terrenys d'ús públic local i del 50 % per parades, barraques, casetes de venda, i ambulants destinades a la venda de productes alimentaris.

Les ordenances fiscals per a l'any vinent també preveuen que els habitatges que siguin més eficients en la seva construcció i obtinguin una certificació energètica A o B gaudiran d'una bonificació del 100% en la taxa de llicències d'obres.