L'Ajuntament de Sallent ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició les noves ordenances fiscals. Les taxes destaquen per una congelació dels impostos i una reducció dels ingressos d'uns 300.000 euros.

Aquesta reducció es deu a que l'any 2018 hi ha hagut una revisió parcial dels valors cadastrals del municipi de Sallent, fet que ha comportat una rebaixa d´aquests valors, en adequar-los als de mercat actuals, en aproximadament 2.273 immobles. En aquest sentit, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, manifesta que "hem de ser conseqüents i, efectivament, considerem que hi havia immobles molt sobrevalorats, per tant, la quota que han de pagar s'ha d'adaptar a la realitat i, per aquest motiu, hem mantingut el tipus impositiu general".

Per altra banda, l'IBI que afecta el 10% de les indústries més grans del municipi, aquelles que tenen un valor cadastral per sobre dels 500.000 euros, es proposa augmentar el tipus impositiu del 0,775 al 0,91, per tal de mitigar la baixada d'ingressos. En la mateixa ordenança de l'IBI, s'ha aprovat una bonificació d'un 20% per a les indústries i d'un 40% per als titulars d'habitatges que apostin per la implantació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.