Un nou testimoni víctima d'abusos sexuals per part del monjo Andreu Soler ha sortit a la llum aquest dimecres. Segons ha explicat Rac1, un home de 63 anys ha enviat un correu al Monestir denunciant els fets. Aquest seria ja el cinquè cas. En el correu apunta que quan tenia quinze anys i era escolta, el germà Andreu li va fer tocaments.

Afegeix que a finals dels seixanta i principis dels setanta el que feia Andreu era vox populi, i li consta que altres companys ho van patir més vegades.

Agustí Bruach, la quarta víctima

Agustí Bruach, que té 52 anys, ha explicat al diari "La Vanguardia" que va conèixer Soler quan tenia 17 anys i que el monjo li va intentar fer "tocaments", arraconant-lo en una sala i "exercint molta força" contra ell.

Encara que diu que va aconseguir sortir-ne indemne, assegura que ha decidit explicar la seva experiència per confirmar el relat dels altres tres afectats que han aparegut de moment.

El Govern català vetllarà perquè aquests fets "no puguin passar"

La portaveu del Govern català, Elsa Artadi, ha assegurat que es vetllarà perquè els "fets deplorables" al Monestir de Montserrat no puguin passar, en referència als presumptes abusos sexuals del monjo Andreu Soler.

Ho ha dit la consellera de la Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern català, Elsa Artadi, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Artadi ha constatat que hi ha una comissió d'investigació dins de Montserrat per veure què ha passat en aquest cas i ha defensat que el Govern català exercirà les competències que hagi d'exercir.