Veïns de Mura han alertat d'una torre elèctrica tombada a mig muntar que perilla de caure sobre el camí asfaltat que connecta amb Rocafort, just a l'entrada del poble. Forma part d'una línia que ha de subministrar l'electricitat a la depuradora d'aigües, que es va començar a construir el 2011, però que diferents entrebancs amb les empreses adjudicatàries han fet que, ara com ara, encara no funcioni.

D'aquesta torre se'n va aixecar la base de formigó i un primer tros, mentre que la resta de l'estructura s'estava preparant a terra, al marge d'un talús proper, per posteriorment acabar-la d'instal-lar amb el que ja s'havia fet. Els treballs, però, van quedar aturats fa mesos amb l'obra a mig fer, i l'estructura va quedar abandonada al lloc on s'estava construint, uns metres per damunt del camí asfaltat d'accés a Mura. Ara, però, per causes que es desconeixen, la torre s'ha mogut marge avall, fins que ha quedat a tocar del camí.

Fonts d'Endesa, consultades per aquest diari, han explicat que aquesta torre no és seva i que no tenen cap relació amb els treballs. Es tracta del que anomenen «una obra de client», és a dir, uns treballs que porta a terme l'empresa constructora de la depuradora per fer arribar l'electricitat a l'estació de tractament, que promou l'Agència Catalana de l'Aigua.

De fet, les mateixes fonts d'Endesa han precisat que quan l'estructura de la torre es va desplaçar va arribar a anar a parar a tocar del camí, perquè dissabte van rebre un avís de Bombers alertant d'aquest fet, pensant que n'eren els titulars. La companyia va activar un dels equips de manteniment de guàrdia, que va retirar la torre fora de la calçada, repenjada damunt d'un parell d'arbrets, tot i que després van saber que no era una instal·lació seva. Segons l'ACA, l'acabament està pendent d'una reunió entre la constructora i Endesa.

L'alcalde de Mura, Martí Perich, ha explicat que ja s'ha requerit l'empresa constructora de la depuradora per la situació d'aquesta torre. Tanmateix, Perich hi ha tret importància i creu que la situació, tot i que s'ha de resoldre, no és un perill. Afirma que un dels problemes que hi ha hagut és que amb els entrebancs de l'obra ha caducat el període de servitud dels ter-renys, és a dir, el temps d'ocupació que tenia l'empresa per poder fer els treballs.