06 de febrer de 2019
06.02.2019
Regió7

La Diputació prepara el terreny per fer del castell de Talamanca un pol turístic

El president de l'entitat, Marc Castells, va visitar ahir el complex dos mesos després d'adquirir-lo

05.02.2019 | 22:15
Marc Castells, a la dreta, va visitar ahir el castell de Talamanca acompanyat d'altres autoritats

La Diputació de Barcelona elaborarà properament el pla d'usos amb què es concretaran les futures inversions que han de permetre rellançar turísticament el castell de Talamanca. Així ho va anunciar el president de l'ens, Marc Castells, ahir al migdia en la primera visita oficial que va fer al complex des que la Diputació en va adquirir la propietat a començament de desembre.

Castells va visitar les instal·lacions acompanyat pel diputat de la Presidència de la Diputació, Jordi Martí, i per l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín. La visita els va portar a fer un recorregut per tot l'interior de les instal·lacions «d'un dels monuments més singulars i que té una gran vinculació històrica amb el nostre país», va apuntar Castells, i en aquest sentit va recalcar la necessitat «de donar-lo a conèixer i d'explicar la importància que ha tingut en la història de Catalunya», en el marc de la guerra de Successió.

Tot i que no en va concretar cap quantitat, Castells va garantir inversions per part de la Diputació per desenvolupar turísticament el castell: «Volem posar-nos ràpidament a treballar per exhibir aquest patrimoni a tot el país» més enllà de l'oferta que ja explota actualment com a centre d'interpretació de la batalla de Talamanca, del segle XVIII.

La intenció de la Diputació és començar a definir ben aviat els usos que vol donar al castell i determinar «en els propers mesos» la inversió que hi caldrà fer en reformes i obres. De moment, no hi ha cap partida prevista, i serà en funció del que marqui el futur pla d'usos «que s'articularà la partida pressupostària», va afegir ahir Castells durant la visita.


L'inici d'un llarg projecte

La Diputació va adquirir el castell de Talamanca ara fa dos mesos a la família barcelonina que n'era propietària per 1.315.000 euros. La compra va incloure el castell, els béns mobles i les finques rústiques que l'envolten, i que configuren un espai catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local.

Actualment, aquest complex ja es pot visitar, i el castell acull el centre d'interpretació de la batalla de Talamanca durant la guerra de Successió, però ara que n'ha adquirit la propietat, la Diputació vol potenciar-ne el valor i l'ús turístic en complicitat amb el Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Talamanca. L'objectiu és convertir-lo en la porta d'entrada del parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Una proposta «que hem de fer realitat aal més aviat possible».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya