El Comú de Santpedor, com a referent local de Catalunya en Comú, i el Cercle de Podem Santpedor han culminat el procés electoral intern mitjançant primàries del candidat a l'alcaldia i de la candidatura de la confluència a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Jesús Puig Sorinas serà el cap de llista de la candidatura després que hagi estat escollit amb el 90% dels vots dels inscrits i inscrites de les dues formacions.

Segons han informat des del partit, la resta de la candidatura està composada «per un grup d'homes i dones compromesos amb la justícia social, procedents d'àmbits com el sindical, el sanitari, el de l'atenció a la gent gran, autònoms, i en general treballadors i treballadores que volen contribuir a millorar el poble».

Jesús Puig Sorinas, de 74 anys, és membre fundador de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Santpedor i col·laborador en la Plataforma pels Drets de la Gent Gran del Bages. La seva trajectòria de lluita pels drets socials comença als anys 70 com a president de l'Associació de Veïns del barri de la Mion-Puigberenguer i continuà posteriorment a l'AA.VV de la Font dels Capellans. Combinà la seva militància al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) amb l'activitat sindical que el va dur a ser membre del Comitè d'Empresa de Pirelli.

Des de fa uns dies, el candidat a l'alcaldia i membres de la candidatura estan realitzant una ronda de trobades amb entitats del poble per poder escoltar les inquietuds i demandes de les mateixes. Aquesta ronda va començar amb l'Associació de Comerciants CUSA, l'AMPA de l'Escola Llissach, amb una trobada amb veïns i veïnes de Cal 75 i continuarà aquesta setmana amb l'Associació de Dones de Santpedor El Ressò. Properament, en un acte públic, es presentarà la Candidatura.