13 de febrer de 2019
13.02.2019
Regió7

Les Cambres catalanes demanen inversions urgents a la línia Lleida-Barcelona

El Consell General de Cambres de Catalunya considera prioritari actuar sobre una infraestructura que travessa els territoris de sis ens camerals

13.02.2019 | 09:58

El Consell General de Cambres de Catalunya, reunit aquest dimarts en ple, ha acordat demanar als governs de la Generalitat i de l'Estat que adoptin les mesures urgents que siguin necessàries per millorar la situació de la línia ferroviària que uneix Lleida amb Barcelona, passant pel Bages i el Vallès.

L'ens cameral assenyala que l'accident que va tenir lloc prop de Manresa el divendres passat, sumat al del novembre a Vacarisses, posa de manifest el deficient estat d'una infraestructura que travessa i uneix els territoris de sis Cambres de Comerç catalanes. Per aquest motiu, aquestes institucions consideren que les actuacions sobre aquesta via han de ser considerades prioritàries.

Les Cambres han incidit en diferents ocasions en els dèficits històrics que afecten la línia de tren entre Lleida i Barcelona i que tenen conseqüències directes en la seguretat de les persones i la competitivitat de les seves empreses. Segons les Cambres, és responsabilitat d'ADIF resoldre aquestes deficiències, "però és també necessari que el govern català la posi al nivell de prioritat que es mereix i faci totes les gestions possibles amb el govern de l'Estat per tal d'aconseguir que s'hi portin a terme amb urgència les inversions pertinents, per poder-hi circular amb la velocitat i seguretat pròpies del segle XXI".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya