L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ja és el nou propietari de la finca de Can Figueras, on va viure el pintor Alfred Figueras i on va desenvolupar bona part de la seva obra, que ara s’explicarà en un nou espai museïtzat. L’adquisició, que aquest diari va anunciar ara fa un mes, ja s’ha fet efectiva amb la signatura de l’acord de compra entre l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, i els familiars de l’artista, que fins ara n’eren els propietaris.

Es tracta d’una finca de 10.441 metres quadrats de superfície a tocar del parc del Bosquet, i a banda de l’habitatge, inclou un espai de 1.385 metres quadrats de sostre residencial per construir, i terreny rústic, que servirà per eixamplar el parc del Bosquet. Per tot plegat, l’Ajuntament n’ha pagat uns 753.000 euros, en què també es compta el mobiliari de la casa i alguns quadres del pintor que encara hi havia al seu interior.

L’objectiu de l’Ajuntament és museïtzar la finca per explicar la vida i l’obra del pintor, aprofitant l’habitatge actual, de dues plantes, i també l’espai de nova construcció, on es farà un equipament adjacent, on s’habilitaran tres sales d’exposicions.

La casa es va construir als anys 30 i hi ha indicis que apunten que els plànols s’haurien projectat al despatx que tenia a la ciutat d’Alger el reconegut arquitecte Le Corbusier, amb qui Figueras tenia una estreta relació. La voluntat del consistori és restaurar la casa i mostrar-la tal i com era d’acord amb els plànols originals.