19 de febrer de 2019
19.02.2019

Sant Fruitós col·loca la passera que uneix el camí de ronda a les Brucardes

Un helicòpter instal·la la peça metàl·lica que salva el desnivell i dóna continuïtat a la ruta

19.02.2019 | 16:34
Instal·lació de la passera metàl·lica

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat aquest dimarts, amb l'ajuda d'un helicòpter, la passera metàl·lica que permetrà unir el camí de ronda a la urbanització de les Brucardes, en un punt que fins ara quedava tallat. Amb el nou pas elevat a uns cinc metres del terra se salva el desnivell existent i els vianants podran fer la ruta amb la seva totalitat. Degut a les grans dimensions de la passera i l'orografia del terreny la infraestructura s'ha traslladat des de l'aire.

La passera metàl·lica, que fa uns 20 metres de llargària i més d'un metre i mig d'amplada, s'ha deixat inicialment a la plaça del Llobregat de Les Brucardes i, des d'aquest punt, l'helicòpter l'ha elevada per tal d'ubicar-la sobre l'estructura que s'havia construït prèviament al camí de ronda. Segons el regidor d'obres públiques, Cristian Marc Huerta, «el fet de poder portar muntada des de fàbrica el conjunt de la passera amb dues peces garanteix molt la qualitat de l'obra i la rapidesa a l'hora del muntatge».

Els treballs per construir el nou pas es van iniciar aquest mes de febrer amb la realització dels fonaments que subjecten l'estructura. Ara, un cop instal·lada la passera es protegirà el camí, que té una orografia molt pronunciada, amb una barana. Així, «tindrem un camí continu i segur que és el que buscàvem», apunta el regidor.

Fins ara, les persones que feien senderisme per aquest punt no podien creuar degut al desnivell entre els dos costats del camí i la via «moria a la plaça del Llobregat i tothom que venia a passejar-hi havia d'entrar a dins de la urbanització i fer 3 o 4 carrers per tornar a reconnectar», explica Huerta. Ara, la passera permetrà donar continuïtat a la ruta, un fet que des del consistori es considera especialment rellevant tenint en compte que el camí forma part del projecte de la Via Blava, que segueix els voltants del riu Llobregat.

Els treballs per fer aquesta passera, que uneix el camí de ronda a les Brucardes, tenen un cost total de 55.000 euros i el consistori preveu tenir-los enllestits d'aquí a un parell de setmanes, quan ja es podrà completar el recorregut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya