El PSC de Sant Vicenç de Castellet, a l’oposició en aquest ajuntament amb Míriam Rubio com a única representant, qualifica de «molt greu» la situació que ha generat al poble la sentència que fa uns dies va tombar la concessió a Acciona del servei de subministrament d’aigua al municipi aprovada el 2017, i acusa l’equip de govern del PDeCAT de no haver donat prou informació ni explicacions convincents al respecte.

La sentència considera nul·la l’adjudicació bàsicament perquè no es va donar el preceptiu termini d’audiència a les empreses excloses perquè presentessin al·legacions, entre elles Sorea que s’havia responsabilitat durant anys del servei i que també optava al concurs, al qual se n’havien presentat sis i cinc van quedar fora. Per al PSC «és difícil d’explicar i entendre» que en aquest procés només quedés una sola empresa, i en aquest sentit considera que hi ha punts foscos que l’equip de govern hauria d’aclarir.

A banda del contingut de la sentència, els socialistes temen per les possibles conseqüències econòmiques que se’n puguin derivar per a l’Ajuntament, davant les accions legals amb reclamacions per danys i perjudicis que, al seu entendre, podrien emprendre les principals empreses afectades. Per tot plegat, el partit demana explicacions públiques a l’alcalde i a l’equip de govern sobre el procediment de licitació i adjudicació, més enllà d’haver anunciat que la sentència seria recorreguda.

D’aquesta manera, el PSC se suma a les crítiques que dies enrere ja va manifestar ERC, també a l’oposició, que reclamava més transparència en aquest afer.