Enric Vilatersana tornarà a encapçalar la llista de Monistrol Democràtica Independent (MDI), vinculada a ERC, a les eleccions municipals del mes de maig. El candidat, que és regidor del consistori, ha deixat recentment el govern municipal després que l'altra representant de la formació i actual alcalde, Arturo Argelaguer, anunciés que es presentarà d'alcaldable del PDeCAT.

Segons Vilatersana, la formació que encapçala ha decidit presentar-se de nou «per completar el full de ruta del programa d'MDI-ERC, que és el que s'ha aplicat en els darrers tres anys» amb la millora dels serveis i les condicions de vida de la ciutadania com a prioritats. El candidat ha destacat algunes de les millores que s'han dut a terme «als carrers, al parc del Serrat, als casals del poble o la marquesina del bus», que contemplava el programa electoral de la formació.

Amb la sortida de Vilatersana, el govern municipal (fruit d'un pacte entre MDI-ERC i el PDeCAT, amb dos regidors cadascun) ha quedat en minoria amb 3 dels 7 representants, els mateixos que té la CUP, a l'oposició.