Les entitats socioeconòmiques del Bages fan pinya perquè la formació ocupacional a la comarca faci un pas endavant. Un total de 30 entitats s'han adherit a la Taula de la Formació del Bages, un òrgan de participació sectorial i amb caràcter consultiu que té com a missió la millora i l'impuls de la formació laboral a la comarca.

A més del Consell Comarcal hi ha representants de diferents departaments dels Serveis Territorials de la Generalitat; dels Ajuntaments de Manresa, de Sant Joan de Vilatorrada i de Sant Vicenç de Castellet; de les agrupacions empresarials i sindicals; empreses a títol personal; universitats i centres de la comarca vinculats a la formació professional i altres institucions i entitats comarcals.

El 4 de juliol passat, el Consell Comarcal del Bages va celebrar la primera trobada de la Taula de la Formació del Bages. En aquesta reunió es va presentar la proposta d'acord de constitució de l'organisme, que es va aprovar en el Ple del 26 de novembre, i en el qual es determinaven els objectius, les funcions i els aspectes organitzatius de l'entitat. Posteriorment, el 14 de desembre es va dur a terme una sessió plenària inicial de l'organisme, en la qual s'establien les principals línies d'actuació i s'estructurava l'entitat en una comissió tècnica directiva i quatre comissions específiques de treball.

La primera, de prospectors, té l'objectiu de recopilar, avaluar i estructurar les demandes de les empreses i entitats. La segona, d'entitats que ofereixen formació al Bages, creada per concertar l'oferta formativa d'entitats públiques i privades. La tercera, de serveis ocupacionals locals i entitats d'àmbit social, amb la finalitat d'identificar les necessitats de col·lectius amb vulnerabilitat. I, per últim, la que té per objecte implementar un lloc web que reculli l'oferta formativa comarcal.