13 de març de 2019
13.03.2019
Regió7

Cardona espera tenir abans de l'estiu els primers nous veïns de la colònia Arquers

Ara s'ha acabat la rehabilitació de la primera illa d'habitatges, que són de propietat municipal i que es destinaran al lloguer amb preu assequible

13.03.2019 | 18:49
L'illa d'habitatges rehabilitats, durant la visita que hi va fer el conseller Chakir El Homrani dimarts

Cardona preveu tenir d'aquí a pocs mesos, a poder ser abans de l'estiu, els primers nous habitants del nucli d'Arquers, l'antiga colònia minera que l'Ajuntament vol revitalitzar perquè sigui un dels principals focus d'oferta d'habitatge del municipi. I és que amb aquest objectiu ara s'ha completat la remodelació d'una primera illa de quatre d'aquests habitatges de planta baixa característics de la colònia (que des de fa anys és de propietat municipal), actuació que ha portat a terme el consistori.

La idea del govern municipal, segons va explicar ahir l'alcalde, Ferran Estruch, és reservar una de les quatre cases per a residència temporal de situacions d'emergència social, però també destinar els altres tres al mercat de lloguer a preu assequible pensant que s'hi puguin instal.lar sobretot joves que es vulguin independitzar o petits nuclis familiars. Aquestes casetes, d'uns 60 m2, s'han rehabilitat de forma integral, disposen d'una sala-menjador principal a l'entrada, una cuina i dues habitcions.

A més, se n'ha recuperat el pati del darrera, que en la majoria de casos els antics inquilins havien obrat i tancat per guanyar espai d'habitatge. Perquè les puguin ocupar els nous estadants poder rebre els nous estadants l'Ajuntament ja està ellestint la redacció d'un reglament, que properament ha de ser aprovat per junta de govern, que és el que regularà les sol.licituds d'aquests habitatges i la posterior adjudicació, conforme als requisits ques'hi exposin. Per exemple, es requerirà que siguin persones empadronades a Cardona.

Estruch explicava a Regió7 que l'acabament d'aquestes primeres cases rehabilitades és un pas «simbòlicament molt important», però encara més quan hi vagin els primers inquilins, «ja que serà el moment que Cardona veurà i serà conscient que Arquers és un nucli de futur, perquè la gent hi torni a viure».

La recuperació de la colònia és un dels projectes que l'equip de govern té en marxa per tal de poder oferir habitatge digne i assequible a Cardona, després de la diagnosi que es va fer fa un parell d'anys en què es va posar de manifest que al mercat n'hi havia molt poc i car.

En paral.lel a l'acabament de la rehabilitació d'aquests primers quatre habitatges, que aquesta setmana han rebut la visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, Cardona ha posat en marxa una brigada juvenil que treballarà també en la rehabilitació parcial de l'antiga colònia Arquers. Des de principi d'aquest mes ja han començat el periode formatiu.

La proposta consisteix en què s'ha creat un equip de vuit persones del poble, d'entre 16 i 35 anys, a les quals s'està ensenyant ja en manteniment polivalent i rehabilitació dels espais públics. Aquesta part consta d'un total de 150 hores. L'etapa formativa derivarà en una contractació de 6 persones a jornada completa durant 9 mesos.

Un cop formada, aquesta brigada juvenil desenvoluparà el seu treball pràctic al llarg dels 9 mesos en quatre aspectes. Arranjament i millora d'habitatges que tenen residents; inici de la rehabilitació d'algunes de les cases desocupades; acabament dels entorns d'un conjunt de quatre casetes que ara s'estan acabant de rehabilitar; i reparacions de l'espai públic de la mateixa colònia i també del centre històric, on és previst per exemple que es treballi en un solar situat davant del Portal Graells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya