Voluntaris de Protecció Civil han aprofitat la celebració del Dia del Voluntariat del cos a Cardona per reclamar al Departament d'Interior que es concretin quines són les seves funcions, aprofitant la nova normativa que prepara l'executiu en matèria d'emergències. El titular d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que la nova llei comptarà amb les aportacions del cos. "Qualsevol idea serà bona perquè parlem de seguretat i emergències", ha dit. L'acte, celebrat a Cardona, ha permès premiar la tasca que fan les associacions a Catalunya.

Manel Roca, president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Cardona i que ha participat en els parlaments en representació de les entitats guardonades, ha estat qui ha posat damunt de la taula la necessitat d'especificar quines són les funcions del cos, unes paraules que no han deixat indiferent als prop de 200 voluntaris que omplien l'Auditori Valentí Fuster de Cardona, que han respost amb un aplaudiment.

En declaracions als mitjans, Buch ha remarcat que l'anunci de canvis en les lleis en matèria de seguretat i emergències comporten "que tothom tingui ganes de dir la seva i això és bo", ha assegurat, tot remarcant que la nova normativa vol recollir les aportacions dels diferents cossos, així com de la resta de forces de l'arc parlamentari. "Hem de fer uns cossos robustos amb capacitat d'afrontar les emergències", ha afegit.

Roca també ha volgut recordar als Bombers durant el seu discurs i la situació "sota mínims", que viu el parc de Cardona, uns fets al que el mateix titular d'Interior li ha respost que ja s'està buscant "revertir" amb les noves promocions i més recursos.

Un cos de 138 associacions en actiu

Segons dades de la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, actualment a Catalunya hi ha 138 associacions en actiu i 1.568 voluntaris que fan "una tasca extraordinària pel país". "El nucli medul·lar de la vostra tasca és l'ajuda desinteressada, el servei públic sense esperar res a canvi per fer una societat millor", ha dit als assistents durant el seu discurs. També l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha volgut posar en relleu el "compromís" de Protecció Civil i com"estan al costat de la ciutadania en els moments més difícils".

13 felicitacions i reconeixements

Durant l'acte s'han lliurat 13 felicitacions a diferents associacions per mèrits i trajectòria professional, i s'han entregat les corresponents certificacions d'inscripció a les cinc AVPC que al llarg de l'any passat es van inscriure al registre del departament d'Interior. També s'han entregat sis mencions honorífiques a les associacions que fa 10 anys que estan registrades al registre especial de Protecció Civil del Departament d'Interior.