L'Oficina Comarcal d'Assessorament Energètic i Atenció a la Pobresa Energètica ha posat en marxa una de les novetats d'aquesta campanya. Es tracta de tallers i xerrades als municipis de la comarca, adreçats a la ciutadania, per tal de donar eines que facilitin l'eficiència energètica i l'estalvi econòmic en la gestió domèstica dels subministraments de llum, aigua i gas. D'aquesta manera es pretén fer arribar informació sobre eficiència energètica a més població i, alhora, poder detectar situacions de pobresa energètica o de risc potencial de patir-ne.

En total es faran 22 xerrades fins al mes d'abril, dues a cada municipi on l'oficina es desplaça un cop per setmana (Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Sallent i Artés) i 14 xerrades als municipis on l'atenció és mensual (Sant Fruitós de Bages, Súria, Castellbell i el Vilar, Avinyó, Navarcles, Navàs, Castellgalí, el Pont de Vilomara, Santpedor, Callús, Balsareny, Cardona, Sant Salvador de Guardiola i Monistrol de Montserrat).

El contingut de les xerrades posa èmfasi en la comprensió de les factures del subministrament i a donar a conèixer a la població els seus drets en matèria energètica.

El tècnic de l'oficina fa una primera explicació de conceptes bàsics com la diferència entre energia i potència, els diferents mercats que existeixen i com es produeix l'electricitat. Després es tracten els diferents tipus de tarifes, el bo social i les condicions per acollir-s'hi, quins són els conceptes que apareixen en la factura, a més d'explicar quins són els drets que tenen els usuaris com a consumidors respecte a les comercialitzadores.

Finalment s'exposen diferents consells sobre hàbits de consum i eficiència energètica per tal d'estalviar en el consum de llum, gas i aigua.