Esquerra Republicana de Sant Vicenç de Castellet va omplir l'Auditori Maria Carme Grauvilardell en la presentació d'una candidatura força renovada en els primers llocs i que, segons va fer ressaltar la cap de llista, Adriana Delgado, «és transversal, de perfils diversos, amb una demostrada implicació social, cultural, professional i personal a Sant Vicenç de Castellet». Una llista, va afegir, «creada per guanyar les municipals i governar».

En el mandat que ara s'acaba, ERC és la principal força de l'oposició amb tres regidors. Si a les properes eleccions repetís la mateixa representació, només Delgado repetiria, mentre que les altres dues cares serien noves. De fet, en els cinc primers llocs de la candidatura hi ha tres persones que s'incorporen a la candidatura republicana en relació amb la de fa quatre anys: els números 2 i 3 (Josep Martí i Sílvia Oliveras, respectivament); i la número 5, Gisela Pascual. Només es manté en aquestes primeres posicions (a banda de l'alcaldable) l'actual regidor Jordi Palma, que serà el número 4.

L'acte va tenir la presència del president del Parlament, Roger Torrent, que va destacar el perfil de la candidata: «l'Adriana és el paradigma de dona d'Esquerra, perquè treballa, treballa i treballa, i hi és sempre, on faci falta, sempre». La cap de llista d'Esquerra va explicar la feina prèvia que s'ha estat fent, amb trobades amb entitats i veïns, «perquè és amb la gent amb qui volem avançar, amb qui volem fer un canvi a l'Ajuntament», va dir.

Abans d'anunciar els noms, va detallar que la llista està composta de «perfils diversos i complementaris; de gent orgullosa d'aquest poble i d'aquest país; de membres del partit amb una llarga experiència, i d'altres acabats d'arribar a la política».

Els primers noms que es van desvelar van ser els dels suplents: Pere Anton Llovet, Montse Berduque, Jordi Subirana, Concep Trulls, David Pey, Aina Martí, Xavi Rubió, Maria Josep Pascual i Daniel Pous. I, tot seguit, va fer sortir a l'escenari les persones que ocuparan els llocs del 13 al 6. En aquest ordre, Sandra Oliva, actual regidora; Aleix Lafont; Maria Auxiliadora Medina; Albert Brunat; Xènia Soler, de 40 anys, també dissenyadora gràfica; Isaac Jurado; Cidinha Roca i Joan Bizarro. Finalment es van detallar les cinc primeres posicions, abans esmentades.

Ja amb tots a dalt l'escenari, Delgado va afirmar que els resultats del maig «han de permetre forjar un nou poder local per poder governar des de la cohesió social, la regeneració política i la transparència». Va assegurar que «tenim més a l'abast que mai guanyar. Amb ganes de fer millor aquest poble, aquest país, i sobretot de fer-ho amb optimisme, dialogant, de tu a tu, amb la gent, com la gent i per la gent».