L'Ajuntament de Castellnou de Bages ha aprovat en el darrer ple ordinari iniciar l'expedient d'agermanament amb el municipi del Piemont de Castelnuovo Don Bosco. Aquest poble és la localitat natal de sant Joan Bosco, fundador dels salesians, comunitat que té una vinculació molt estreta amb la localitat bagenca. Una relació que s'inicia quan, a final dels anys seixanta, adquireixen el poble totalment abandonat per fer-ne, seguint la filosofia del seu fundador, un centre de colònies.

Castelnuovo té una població que se situa al voltant dels tres mil habitants, dedicada especialment a l'activitat vitivinícola i turística vinculada als dos sants locals: sant Joan Bosco i Domenico Savio. Celebren la festa major el 16 d'agost en honor al seu patró, San Rocco, una coincidència també amb la Castellnou de Bages.

Amb l'aprovació i constitució del Comitè d'Agermanament, format per membres de la corporació local i representants de la societat civil (salesians, escola, entitats, pagesia...), comença l'establiment oficial de lligams de cooperació mútua per afavorir la comunicació entre persones, l'intercanvi d'idees i de germanor internacional.

A final d'aquest mes s'establirà el primer contacte amb la vila italiana, en una visita de l'alcalde de Castellnou, Domènec Òrrit, convidat pel consistori piamontés, i els altres municipis de la província d'Asti als actes oficials de la festa nacional italiana.