Noelia Ramírez Calatrava tornarà a ser candidata a les eleccions municipals de Balsareny, com ja ho va ser a les del 2015. Ramírez ha estat escollida en primàries internes del Partit Demòcrata com a alcaldable per la formació que es presentarà amb el nom de Suma.

Ramírez, que és enginyera tècnica forestal, també ha cursat estudis de gestió administrativa, de cures d'infermeria i és entrenadora del Club Natació Balsareny. Té experiència en el control i detecció de malalties en arbres fruiters com a tècnica del DARP a través de l'IRTA. Actualment és encarregada d'un comerç de proximitat que fa suport i assessorament a agricultors d'agricultura ecològica del territori.

Pel que fa a la seva trajectòria política, és regidora a l'Ajuntament de Balsareny des del 2007, i ha passat per les regidories de Medi Ambient, Sanitat, Consum i Comerç i Indústria i Promoció Econòmica. Actualment és primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient i Esports.

Ha estat membre del Consorci de Residus del Bages entre el 2011 i 2015 i representant de l'Agència Catalana del Consum en el seu Consell de Direcció entre els anys 2012 i 2015.

En l'assemblea on va ser escollida va posar de manifest que es presenta «amb moltes ganes i il·lusió», tant com la darrera vegada que va entomar aquest repte, amb la diferència que avui en dia pot «aportar encara un grau més d'experiència».