ERC de Navàs proposa una candidatura totalment renovada en els seus primers llocs tret del lideratge, que ja s’havia donat a conèixer i que mantindrà Salvador Busquets. Amb el lema «impulsar Navàs» i una llista plena de cares noves, els republicans es veuen amb opcions «de capitanejar i gestionar» el poble, amb paraules del mateix Busquets.

Durant la presentació, que es va fer al passeig de Navàs amb presència de la número 3 del partit al Congrés, l’anoienca Carolina Telechea, Busquets va anar presentant un per un els candidats, en bona part independents, d’una llista cremallera de dones i homes, i que barreja joventut i experiència. Els actuals regidors Hortènsia Font i Joan Bertran es retiren de la primera línia i donen pas a nous perfils. Darrere de Busquets se situen Imma Colldeforns (fa quatre anys anava de número set), i Carles Estrada (anava de sis), i els segueixen Marta Manubens, Lluís Puig, Alba Guasch i Ramon Comerma en els llocs capdavanters. «Ens renovem i renovem el compromís amb Navàs amb la millor llista del municipi», va remarcar Busquets.

ERC, que havia compartit govern amb la CUP en l’anterior mandat, s’ha mantingut aquests quatre anys a l’oposició amb tres dels tretze regidors del consistori, però amb voluntat de canviar: «Ens hi veiem capaços i en tenim moltes ganes. Creiem fermament que ara és el nostre moment». Busquets va cloure l’acte apel·lant a una campanya electoral neta i propositiva: «Nosaltres tenim iniciatives engrescadores, toquem de peus a terra i mirem pel bé de la majoria, des del Llobregat fins al Cardener, del Mujal passant per Castelladral fins arribar a Palà. Tots som Navàs».

Per la seva banda, Telechea va remarcar la importància de la política municipal i va encoratjar la llista d’Esquerra Navàs a fer República des de l’Ajuntament. En referència al paper d’ERC al Congrés, va dir que a Madrid «s’hi va per fer molt feina, que això va de llibertat», i també va tenir paraules de record cap a Oriol Junqueras i de les visites que li ha fet a la presó: «És ell el que em dona ànims a mi, quan sembla que hauria de ser al revés».