L'agrupació local del PDeCAT de Fonollosa, que dissabte va retirar la candidatura que havia presentat per a les properes eleccions municipals, justifica aquesta decisió pel fet de no haver aconseguit fer una llista «que generés il·lusió i dinàmica de consens suficients per encarar 4 anys de legislatura». Per aquest motiu, tot i que inicialment van decidir presentar la candidatura, en una assemblea celebrada en els darrers dies es va creure oportú fer marxa enrere i no presentar-se a les eleccions, «tot i la voluntat de presentar una llista renovada i compromesa».

El cap del grup municipal del PDeCAT de Fonollosa, Joan Grau, ha explicat a aquest diari que, tot i que inicialment es va decidir presentar la candidatura, posteriorment van canviar de parer perquè «vèiem clar que una llista no és només qüestió de superar unes eleccions, i el projecte per a aquests propers anys tenia poca consistència, no ho vèiem clar i vam decidir retirar-la». La decisió es va prendre per majoria en una assemblea celebrada recentment.

Grau assegura que «no hi ha cap qüestió personal» i afirma que «assumir entrar en un ajuntament requereix un esforç, i es veia que era molt difícil de tirar endavant un projecte per a quatre anys, i fer un projecte a mitges que no veus clar si serà prou resistent no ens va semblar ètic. No volíem enganyar els veïns presentant un projecte que no té consistència».

La presidenta de l'agrupació local del PDeCAT i els quatre regidors que hi ha actualment a l'oposició de l'Ajuntament de Fonollosa han fet un comunicat que faran arribar a tots els veïns on justifiquen la decisió de no presentar-se a les municipals, una decisió que afirmen que «no és una bona notícia per a l'equilibri i salut democràtica del nostre municipi», alhora que asseguren que «no és una decisió fàcil». També es mostren convençuts que «no és una situació irreversible».

En el comunicat els regidors del PDeCAT també posen de manifesta el seu «malestar per la manera d'exercir el govern municipal en els darrers quatre anys i la incomprensió mostrada per les nostres propostes festes des d'una oposició totalment constructiva i col·laboradora». La retirada de la llista del PDeCAT dona via lliure a ERC, amb l'alcalde Eloi Hernàndez de nou al capdavant, per aconseguir l'alcaldia del municipi de David Bonvehí.