El govern municipal de Monistrol de Calders, format pels quatre regidors del grup de la CUP, estarà estructurat en quatre àrees, una de les quals molt àmplia, denominada de Govern Popular, que inclourà la cartera de Municipalitzacions i que estarà a mans de l'alcalde, Ramon Vancells.

En concret, aquesta àrea inclou Presidència, Representació, Relacions Institucionals, Manteniment de l'Espai Públic, Medi Ambient i Món Rural, Reconversió Energètica, Administració, Governació, Personal de l'Ajuntament, Obres i Urbanisme i Personal de la Brigada. Vancells tindrà una dedicació del 75%, per la qual percebrà 14.418 euros bruts anuals. Aquest executiu tindrà dos tinents d'alcalde (amb la denominació de consellers).

La primera tinència correspon a Laura Pujadas, que alhora portarà l'àrea de Cultura i Economia, que inclou Cultura, Festes, Teixit Associatiu i Participació Ciutadana, Economia i Hisenda. El segon conseller serà Toni Edo, que serà responsable de l'àrea de Territori i Ens Supramunicipals, que inclou també Comerç i Turisme i Promoció Econòmica. Aida Coca tindrà també una àrea força àmplia amb Educació, Salut Pública, Animals Domèstics, Infància i Joventut, Gent Gran, Feminisme, Comunicació i Transparència, Serveis Municipals, Habitatge, Ocupació i Noves Tecnologies.

Tant Laura Pujadas com Aida Coca tindran una dedicació de mitja jornada, per la qual percebran una retribució bruta anual de 10.177 euros.