L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs de restauració que s'han fet a la llera del riu Llobregat al seu pas per Monistrol de Montserrat, per pal·liar els danys ocasionats per la llevantada que va caure el mes d'octubre passat i que va afectar diversos indrets, especialment del centre i el sud de la comarca. L'execució dels treballs ha anat a càrrec de Forestal Catalana, amb el suport de l'Ajuntament de Monistrol, i han tingut un cost que s'ha aproximat als 21.000 euros.

En concret s'han fet sis actuacions en diversos trams del riu que van quedar afectats pels aiguats. S'ha intervingut a la zona de la resclosa del Puig i Font, a sota del pont del casc urbà, en una zona del riu a l'altura de l'Hostal Monistrol, en una zona propera a la colònia Gomis, i també davant de les cases noves.

Els treballs han consistit bàsicament en la retirada d'arbres caiguts i tombats per la força del riu, com també de taps de vegetació que des d'aleshores encara obstruïen el pas de l'aigua. En definitiva, són obres encaminades a garantir la lliure circulació de l'aigua i a minimitzar el risc de possibles avingudes, per tal d'evitar que hi hagi possibles inundacions si hi ha nous episodis de pluja i riuades.