Una vesprada amb sardinada popular, pregó i cantada d'havaneres obrirà avui una festa major de Sant Salvador de Guardiola amb una vintena llarga de propostes lúdiques que es distribuiran durant sis jornades i que alternarà les activitats a l'aire lliure amb actuacions que tindran el pavelló com a escenari.

Des d'avui i fins diumenge hi haurà propostes musicals cada dia. Començant per les havaneres d'aquesta nit a càrrec del grup Xarxa, i seguint amb l'oferta de demà a la nit, un concert pensat especialment per al públic juvenil que protagonitzaran La Banda del Drac i Zàping, i que remataran Dj Ribex i Dj Júnior. Dissabte serà el torn per a tot un clàssic de les festes majors, l'Orquestra Cimarron, que oferirà tant el concert que tindrà lloc a quarts de 9 del vespre, com el ball que començarà a les 11 de la nit. L'oferta musical es completarà diumenge amb el concert que oferirà el quintet de joves músics Muttion, que explora sobretot el jazz i estils que se'n deriven.

La festa major de Sant Salvador que avui arrenca també té un dels seus fonaments en propostes de caràcter molt popular i participatiu. Per exemple, demà es farà el corretasques, que anirà acompanyat dels tabalers de Xàldiga. Dissabte al matí hi haurà una jornada de portes obertes a la piscina del Valvet amb inflables, i a la tarda la baixada d'andròmines, que tindrà modalitat exhibició i modalitat velocitat. Dins d'aquests actes més populars destaca també el sopar amb rostit de vedella que tindrà lloc dissabte mateix al vespre. I diumenge al matí, el correaigua seguit de la festa de l'escuma, i el tobogan aquàtic a la tarda.

Durant tot el matí de dissabte hi haurà en funcionament un trenet gratuït que connectarà el pavelló amb la piscina del Calvet, fent parades al Bosc de l'Alegria. També dissabte es podrà veure l'espectacle familiar de circ amb Mr Alret, de Moi Jordana.