Navàs celebra aquest cap de setmana la festa major amb l'absència del seu alcalde, Genís Rovira, que va tenir una infecció mentre era de viatge a Singapur, on ha estat uns dies ingressat. La seva evolució és bona, però haurà de continuar rebent atenció mèdica a Barcelona, on s'espera que arribi en les properes hores després que ahir mateix es preveia la sortida del seu vol de retorn cap a Catalunya.

Rovira va anar de vacances a Singapur. Un cop allà, es va trobar malament i se li hauria detectat una infecció que ha requerit d'una hospitalització i l'ha obligat a estar-s'hi uns quants dies. Segons fonts properes a l'alcalde, Rovira evoluciona favorablement i es troba més bé, però tot indica que haurà de continuar ingressat en espera de veure què conclouen els metges.

Un vídeo de salutació

Tot i que es preveu que l'arribada de Rovira a Catalunya sigui imminent, no podrà assistir a l'obertura oficial de la festa major, que es farà demà al vespre amb el pregó i la proclamació de les pubilles i hereus. És el moment en què l'alcalde saluda el poble des de l'escenari i dona per inaugurada la festa.

Aquesta vegada, i davant la impossibilitat d'una salutació presencial, Rovira donarà la benvinguda als navassencs a través d'un vídeo que ell mateix haurà enregistrat prèviament i expressament per a l'ocasió, segons han apuntat fonts del govern municipal.

Salvador Busquets és ara l'alcalde accidental i podria donar pas al vídeo, però es vol que el protagonisme sigui de Rovira, a banda del que tindrà el pregoner d'enguany, Joan Coll.

Tot i que l'obertura oficial de la Festa Major de Navàs no serà fins demà, dimecres ja es van iniciar els primers actes i la festa s'acabarà dimarts.