Tres dels vint-i-un arbres que hi havia al lloc on s'ha de construir el tanatori amb crematori i que es van trasplantar a un altre indret, tenen ha ores d'ara alguna afectació i és difícil que sobrevisquin. Així ho conclou el primer estudi acurat que s'ha fet de cada un dels exemplars que es van moure de lloc, tres mesos després del trasplantament (vegeu Regió7 del 23 de maig passat).

L'estudi s'ha fet aquest mes d'agost i Eternam ja ha presentat els resultats a l'arquitecte municipal. Els arbres es van trasplantar uns metres més lluny, a un nou viver, per deixar espai suficient per a la construcció de les futures edificacions del tanatori amb crematori. És un viver provisional, en espera d'un nou trasplantament (que segons els mateixos experts que van realitzar els treballs ja no serà ni de bon tros perjudicial com el primer) a un espai definitiu un cop s'hagi definit com serà el futur parc dels records.

Entre els 21 arbres trasplantats, 9 eren de l'espècie pi roig, i hi havia 4 roures, 3 lledoners, 3 acàcies, 2 melians, una alzina, un til·ler, i un cedre.

Tots els exemplars han florit excepte tres dels pins roigs.