29 de agost de 2019
29.08.2019
Regió7

Sant Vicenç estudia implantar al poble un servei de transport sota demanda

L'Ajuntament vol impulsar la proposta com a mesura per millorar la mobilitat, especialment de la gent gran

28.08.2019 | 23:25
Trànsit a l'avinguda del Secretari Canal, una de les principals artèries de Sant Vicenç

L'Ajuntament de Sant Vicenç es proposa implementar un servei de transport sota demanda de caràcter intern que faciliti els desplaçaments per dins el poble, i que aniria enfocat «bàsicament a la gent gran i a persones amb dificultats de mobilitat», segons ha apuntat l'alcaldessa, Adriana Delgado.

La proposta s'ha plantejat partint del fet que Sant Vicenç «és un poble envellit i que té un problema important de mobilitat», afegeix l'alcaldessa, entre altres coses perquè «el creuen dues línies de ferrocarril» que dificulten i allarguen els desplaçaments d'un lloc a l'altre. De moment només és una proposta en estudi que s'inspira en l'experiència d'Alella, «que és d'unes dimensions semblants i on tenen un servei similar que funciona molt bé», apunta Delgado. «No es tracta de tenir un bus urbà propi, que seria insostenible, sinó de crear un tipus de transport semblant al d'un taxi i sota demanda per anar al CAP, a fer la compra, a la farmàcia, a l'esplai..., però amb un temps de marge per poder aglutinar usuaris» i aprofitar els viatges, diu l'alcaldessa, i amb la idea de repartir el cost entre l'Ajuntament i els usuaris.

Més enllà d'aquesta proposta, l'Ajuntament també veuria bé una possible ampliació del nombre de parades del bus interurbà que dona servei al Bages sud, i que dins el nucli actualment s'atura a les zones de l'antiga caserna, a la plaça del Pi i a la Farinera. Si l'ampliació fos possible, l'Ajuntament apostaria per afegir parades a la part alta, com ara la residència o l'escola Puigsoler.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya