Quatre vins de la DO Pla de Bages van ser premiats en el certamen dels Premis Vinari, que es van lliurar divendres a la nit a Vilafranca del Penedès. El més destacat va ser el que es va endur el 3/4 de quinze del celler Fargas-Fargas, que rebre el premi a la Millor Etiqueta del 2019.

A part, Vins Abadal va obtenir el premi Vinari de Plata de Blancs Joves, Artium1908 va aconseguir el bronze de Negres Joves i el vi Urpina d'Ampans va guanyar el Vinari de Bronze de Negres de Guarda. La cerimònia va ser presentada per l'escriptora Empar Moliner i la presentadora de televisió i actriu Txell Arana, i va tenir lloc a l'Auditori de Vilafranca del Penedès. A l'acte hi va haver actuacions, com la del reconegut cantant gironí Gerard Quintana.

La gala, que és concebuda com la gran nit del vi català, va reunir més de 400 convidats del món del vi, molts d'ells responsables de cellers presentats a concurs. Prop de 950 vins van participar en els Premis Vinari i van ser tastats per un jurat integrat per 85 professionals i experts del sector vinícola, que van fer els tastos en diverses sessions. A l'acte també hi van participar la directora del diari Ara , Ester Vera, la dels Matins de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, i la presentadora del FAGS, Cristina Puig.